ÚŽASNÉ vlastnosti hroznovej šťavy

Spôsobov konzumácie hrozna je nespočetne veľa. Od použitia v dezertoch, mocktailoch a koktailoch a šalátoch až po hlavnú zložku pri výrobe vína a hrozienok, nie je bezdôvodne známe, že hrozno je známe ako kráľovná ovocia. Hrozno zaradené do skupiny bobúľ má rôzne druhy a odtiene – zelené, červené, modré, fialové a tmavo červené. Boli by ste prekvapení, keby ste vedeli, že na celom svete sa ročne vypestuje okolo 72 miliónov ton rôznych druhov hrozna. Zatiaľ čo podstatnú časť produkcie hrozna vo svete využíva vinársky priemysel, zvyšok dávky sa spotrebuje ako ovocie a malá časť sa využíva na výrobu sušeného ovocia z neho.

Potenciálne medicínske výhody konzumácie hrozna sú obrovské. Podľa štúdií hrozno zabraňuje rakovine, srdcovým chorobám, vysokému krvnému tlaku a zápche.

Hroznová šťava je bohatá na antioxidanty, ako sú polyfenoly a resveratrol, vitamín C a ďalšie základné živiny. Dokáže pri pravidelnom konzumovaní urobiť zázraky s vašim zdravím. A čo viac, jeho citrusová a ovocná vôňa z neho robia jedno z najobľúbenejších druhov ovocia zo všetkých.

Hrozno má niektoré špeciálne zložky, a preto mu bol udelený status „super potravina“.

Niektoré z výhod hrozna, ktoré môžete využiť pre zdravé telo, pokožku a vlasy:

Účinky hroznovej šťavy na pokožku:

  • Ochrana pred slnkom
  • Zvráti starnutie
  • Robí pokožku jemnou a pružnou
  • Dodáva pleti rovnomerný tón
  • Pomáha redukovať jazvy

Účinky hroznovej šťavy na vlasy:

  • Lieči vypadávanie vlasov
  • Dodáva prirodzený lesk
  • Poskytuje objem
  • Bojuje proti lupinám
  • Vlasy sú jemné a zdravé

Zdravotné prínosy hroznovej šťavy:

  • Zmierňuje migrénu
  • Protizápalové vlastnosti
  • Zabraňuje tráviacim ťažkostiam
  • Zvyšuje výkon mozgu
  • Zabraňuje degenerácii očí
  • Zníži riziko srdcových chorôb
  • Pomoc pri poruchách obličiek
  • Zmierňuje astmu
  • Pomáha bojovať proti vírusovým infekciám
  • Zmierňuje zápchu